Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

5G teknolojisi nedir, 5G teknolojisi zararlı mıdır?


5G teknolojisi gibi hayatımıza dahil olan her yeni teknoloji insanların kafasında mutlaka soru işaretleri oluşmasına sebep olur. 5G internet teknolojisi de ilk konuşulmaya başlandığında hakkında epeyce spekülatif bilgiler dolaşmaya başlamıştı. Zamanla şehir efsanesi haline dönüşen bu bilgiler nedeniyle insanlar bu yeni teknolojiye önyargılı olarak yaklaşabiliyorlar. Bu yazımızda 5G teknolojisi ile ilgili genel bilgileri ve kafalarda oluşan  soru işaretlerinin cevaplarını araştırdık.

5G internet teknolojisi nedir?

Cep telefonlarımızın iletişim sağlayabilmesi ya da internete bağlanması, servis sağlayan operatör firmaya ait en yakındaki baz istasyonu aracılığıyla sağlanır. Bu aktarımın sağlanabilmesi için radyo dalgaları kullanılır.  5G teknolojisinden önceki mobil iletişim ve mobil internet teknolojisi  4.5 G idi. 5G, 4.5G'ye göre 20 kat daha hızlı çalışabilen bir sistemdir. 5G teknolojisi, bir önceki teknolojiye göre çok daha ileri bir teknolojidir. Türkiye'deki ilk 5G kullanım testleri Haziran 2019 tarihinde ODTÜ Teknokent'te gerçekleştirilmişti. Güny Kore, ABD'den sonra ikinci sırada 5G ağını kurarak kullanmaya başlayan ülkedir. Dünyanın en geniş kapsama alanlı 5G şebekesi ise Çin'e aittir.

5G ile ilgili şehir efsaneleri ve bazı iddialar

İddia 1 : 

5G teknolojisi ülkelerdeki insanların ruhsal durumlarını kontrol altına alabilmek için ABD ordusu tarafından geliştirilmiştir

İddia 2: 

5G teknolojisinde yüksek dalga frekansı ve yüksek enerji taşıyor olması insanları kanser dahil pek çok hastalıkla tanıştıracaktır.

İddia 3 : 

Koronavirüs 5G kullanılarak yayılmaktadır.

5G teknolojisine karşı .oluşturulan bu iddialardan en ciddi olanı da elbette yüksek frekansın insanları hasta edip etmeyeceği konusudur. 5G iletişimde radyo dalgaları kullanıldığı için çok fazla olumsuz etkisi olduğu düşünülmemektedir. Günlük hayatımızda çok daha fazla enerjili radyasyonlara maruz kalabilmekteyiz.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section