Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Trampa nedir, trampa işlemi nasıl yapılır?


Trampa nedir?

Ticari değeri olan bir malın, para aracılığı olmaksızın, direkt bir başka malla değiştirilmesi, yani karşılıklı olarak takas edilmesi trampa işlemi olarak tanımlanır. 

Trampa işlemi nasıl yapılır? 

Trampa işlemi tapu dairelerinde yapılır. Değiştirilmek istenen gayrimenkuller Tapu Sicil Müdürlüğü’nde resmi senet hazırlanarak tapuya tescil ettirilir. Trampa işleminde taşınmaz mala ait tapu senedi gerekir. Eğer tapu senedi yoksa ada ve parsel numarasını belirten bir belge ve malikin sözlü beyanıyla trampa yapılabilir.  İşlem sırasında tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanları ya da pasaportları, vesikalık fotoğrafları, Dask poliçe fotokopisi, ilgili ilçe belediyesinden alınan beyan değerini gösteren belge, TC Kimlik ve vergi numarası, eğer işlemde temsilci varsa temsile ilişkin belge gerekir. Trampada değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şart değildir. Değerler farklı olduğu takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabilir. 

Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi yoktur. Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz mallar arasında trampa yapılabilir. Bu halde trampa istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabilir. İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem neticelendirilir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section