Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halk arasında “şıllık tatlısı” olarak bilinen tatlı, Şanlıurfa mutfağına ait bir lezzet. Arasına ceviz serpilmiş rulo şeklindeki kreplerin üzerine şerbet dökülerek yapılan bu tatlıyı siz de mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz. Kaymak ve dondurmayla özellikle lezzetli olan şıllık tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamalarını bu yazımızda bulabileceksiniz...  


Şıllık Tatlısı Malzemeleri

  • 3 çay bardağı süt 
  • 2 çay bardağı un 
  • 100 gram ceviz içi 
  • Bir çimdik ( ¼ çay kaşığı ) tuz 
  • 2 su bardağı su 
  • 2 su bardağı toz şeker 

Şıllık Tatlısı Yapılış Tarifi 

Unu derin bir karıştırma kabına alın. Una süt ve tuz ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krep hamuru kıvamına gelen hamurunuzu artık kullanabilirsiniz. Tavayı ocakta ısıtalım. Krep tavasını yumurta fırçasına az batırdığınız sadeyağla (eğer tadı ağır gelir diyorsanız ya da mevcut değilse sıvıyağ da kullanabilirsiniz) yağladıktan sonra hamurdan bir kepçe alarak ince bir tabaka halinde pişirin. 

Pişirdiğiniz krep hamuruna çok ince olmamak şartıyla dövülen ceviz içinden koyarak kenarlarından kıvırarak rulo şeklinde sarıp bir borcama dizelim. Bütün hamuru bu şekilde pişirip krepleri rulo şeklinde sıkıca saralım. Bu esnada tatlının şerbetini de hazırlayalım. Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynatın. İsteğe bağlı olarak bir miktar sadeyağı da eritip şerbete ilave edebilirsiniz. Hazırladığımız ruloların üzerine şerbeti gezdirelim. Tatlıyı ılık servis edin. 

Afiyet olsun…
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section