Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Panda Karıncasının Özellikleri Nelerdir?


İlginç görünümü ile dikkatleri üzerine çeken bu karınca, mutillidae familyasının bir parçası olmuştur. Mutillidae ailesine yaklaşık 3.000 ila 5.000 farklı türün ait olduğu tahmin edilmektedir. Mutillidae karınca ailesi siyah-beyaz, turuncu veya parlak kızıl renklerde olabiliyor. Bu yüzden bu karıncalara kadife karıncalar deniyor. 

Kadife karıncalar arasında nadir bulunan bir başka tür de siyah beyaz panda karıncalardır. Bu canlıların siyah-beyaz olanlarına panda karıncası denmektedir. "İnek öldüren karınca" olarak da bilinen Panda karıncasının zehri, bir insanı veya hayvanı öldürecek kadar güçlüdür. Doğada her şey birbiriyle uyumludur, panda karıncalarının siyah beyaz renklerinin de bir anlamı vardır. 


Siyah beyaz renkler ve keskin desenler bazı böcek türlerinde diğer canlılar için uyarı işaretleridir. Bu renklerle böceklerin zehirli mi yoksa tehlikeli mi olduğunu anlayabilirsiniz. Pek çok karınca türünün kraliçe karıncalar hatta işçi karıncalar da vardır, ancak panda karıncaların ne kraliçe karıncaları ne de işçi karıncaları vardır. 

Bu sevimli ve çekici panda karıncalarında cinsiyet, döllenmeye veya yumurtlamanın olmamasına bağlıdır. Binlerce karınca türünden rengi, cinsiyeti ve işbölümü bakımından ayrılırlar. Parlak tüyleriyle düşmanlarına acı veren iğneleri olduğunu gösteren sinyaller verirler.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section