Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Gözlük Çerçevesi Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Gözlük çerçevesi seçiminde nelere dikkat edilmeli?



Gözlük çerçevesi ve renk seçimi oldukça önemlidir. Kişinin günlük yaşamında onun bir parçası haline gelmektedir. Çerçeve seçimi sonrasında bazı yüz özellikleri ön plana çıkarılırken bazıları ise arka planda kalabilmektedir. Çerçeve seçiminde dört ana unsuru dikkate almamız gerekiyor: 
  • Yüz Şekli : Hangi tip bir yüz şekline sahip olduğunuzu bilmek ve ona uygun bir çerçeve seçimi yapmak gerekir.
  • Çerçeve Biçimi: Zıtlık, çerçeve seçiminde güzellikleri ortaya çıkarır. Seçilecek çerçeve yüzünüzün şekli ile zıtlıklar taşımalıdır. Örneğin; yüzünüz yuvarlak şekle sahip ise köşeli çerçevelere yönelmek doğru olur.
  • Orantı: Çerçevenin büyüklüğü yüzünüzün geri kalan kısmıyla orantılı olarak seçilmelidir. Ufak bir yüz yapısına sahipseniz çok büyük çerçeveler yüzünüzde hoş durmayacaktır. Koruma amaçlı takılan güneş gözlükleri bu durumun dışında tutulabilir.
  • Renk Uyumu: Kontrastlık ve zıtlık gözlük seçiminde önemlidir. Seçim yine de kişinin kendi tercihlerine kalıyor. Ancak; saç ve ten renginizle zıtlık oluşturan renkte bir çerçeve her zaman dikkat çekici olur. Şimdi gelin yüz biçimlerini ve hangi tür çerçevelerle uyumlu olduklarını daha yakından tanıyalım.

1. Elmas Biçimli Yüz Şekli

Renkli ve detayları güçlü olan çerçeveler seçilirse yüzün keskin olan alt kısmını yumuşatır. Klasik oval veya kedigözü siyah çerçeveler bu yüz biçimi için uygundur. Yüzü saran çerçeveleri seçmek bu yüz biçimi için uygun olacaktır. Dikdörtgen çerçeveler çenelerdeki çıkık görüntüyü dengeler.


2. Oval Biçimli Yüz Şekli

Oval yüzlerde uzunluk genişlikten daha fazla olduğu için kavisli bir çene yapısı ve yüksek elmacık kemikler söz konusudur. Bu yüz tipi için pek çok tarzda gözlük iyi durur. Bu nedenle en yeni modelleri rahatlıkla deneyebilirsiniz. Hatları belirginleştirecek Wayfarer tarzı çerçeveler tercih edilebilir. Büyük çerçeveler elmacık kemiklerini belirginleştirir ve hatlarınızı tamamlar. Detaylandırılmış gözlük kolları şakaklarınıza vurgu yapar ve netleştirir. Köşeli tasarımlarda sade ve metal olması tercih edilmelidir.


3. Yuvarlak Biçimli Yüz Şekli

Yuvarlak biçimli yüzler hem uzun hem de geniş olan yüzlerdir. Bu nedenle köşeli ve inceltici çerçeveler kullanmak, kavisli olan çene ve yanaklarla uyum sağlayacaktır.


Yuvarlak çerçevelerden uzak durun. Kare ya da dikdörtgen secimler sizin için uygun olacaktır. Yüzünüzden daha geniş bir çerçeve seçin. Bu, görünüşünüze keskinlik kazandırır. Kadınlarda süslü ve detaylı, erkeklerde koyu renkler tercih edilmelidir. Wayfarer tarzında gözlükler hem kadınlar hem de erkekler için uygundur.

4. Kare Biçimli Yüz Şekli

Kare biçimli yüzler, genişlik ve uzunluk olarak eşit ölçülere sahiptir. Geniş ve köşeli bir yapıya sahiptirler. Güçlü hatlarınız varsa büyük ve metal çerçeveler tercih edilebilir. Daha ince hatlara sahipseniz, küçük ve orta boy seçeneklere yönelin. Sağlam bir yapıya sahip oval ya da yuvarlak çerçeveler uygundur. Çerçeve sapında detaylardan mutlaka kaçınmalıdır.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section