Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Gelecekte göklerde olması planlanan ilginç 10 uçak modeli

Uçaklar ilk icadından günümüze kadar çok büyük değişmeler ve gelişmeler kaydetti. Teknolojik, tasarım, menzil, konfor ve yakıt tüketimi gibi özelliklerinin her geçen sürede gelişme gösterdiklerine şahit oluyoruz. Peki geleceğin uçaklarını tasarlayanlar neleri hayal ediyorlar? Bizleri gelecekte gökyüzünde hangi uçaklar bekliyor? Sizler için Bu uçaklardan 10 tanesini derledik.

1. FLYING-V


KLM Royal Dutch Airlines tarafından tasarlanan bu uçakta yolcuların kanatlarda seyahat etmeleri planlanmış. Airbus'ın gelecekteki modeli olan "Maverick" ile kısmi benzer tasarımlar içeren bu model, hafifliği ve aerodinamik tasarımıyla uçuş maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak bir model olarak duruyor.


2. AIRBUS "MAVERIC"


"Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative Controls" cümlesinin kısaltması olan MAVERIC'in açılımı, Türkçede ise "Güçlü ve Değişimci Kontrollerin Doğrulanması ve Denenmesi için üretilmiş Model Uçak" anlamına geliyor. Geleceke göklerde olması planlanan bu uçağın radyo kontrollü bir modeli 2020 Singapur fuarında beğeniye sunuldu.Tek koridorlu ve yolcuların görüş açılarının dikkate alınarak tasarlandığı bu uçağın en büyük avantajı yakıt ekonomisi olacak.

3. EADS VoltAir


EADS Voltair, elektrikle çalışması planlanan bir model. 2 adet yüksek teknolojili yeni nesil Lityum pil, iki adet yüksek verimli süper iletkenlerden yapılmış elektrik motoruna güç sağlayacak. Gelişmiş karbon fiber kompozit gövdesiyle ultra hafif bir yapıya sahip olması planlanan uçakta 50-80 arası yolcu sessiz ve hızlı bir yolculuk yapacak.

4. SYNERGY AIRCRAFT


Synergy Aircraft, modern ve  kişisel kullanım için tasarlandı. Şu an kullanılan kişisel jetlerin %10 'u kadar bir yakıt tüketimi olacak ve 6 yolcu koltuğuyla konforlu ve çok daha hızlı bir yolculuk imkanı sağlayacak. Gerçekten devrim niteliğinde bir tasarıma sahip.

5. ZerO


Sıfır emisyonlu ve elektrikle çalışan bir uçak olarak planlanan bu uçak modeli, Ünlü bir tasarımcı olan Joe Doucet tarafından tasarlandı. ZerO modelinin en dikkat çekici tasarım özelllikleri kanat ve pervanelerin yerleşimi. Uçak için "Göklerin Tesla'sı" yakıştırması yapılıyor. Şu anda tamamen konsept olan ZerO'yu gelecekte göklerde görme olasılığımız hiç te az değil.

6. A350h AIRLINER


A350H Airliner tasarımı, bir yunusun şeklinden ilham alınarak yapılmıştır. Minimum enerji harçayarak  yüksek hızlara ulaşmak için aerodinamik bir yapıya  sahiptir.Yeni bir uçak türü olan A350H, yakıt olarak yüksek basınçlı tanklarda bulunan kriyojenik hidrojen kullanacak ve çevreye daha dost olacak. Dikey kalkış özelliği olan uçakta gelecek için önemli olan geniş havalimanları problem olmayacak.


7. AWWA QG-Progress Eagle


2030 yılında gökyüzünde olması planlanan uçağın, fosil yakıt kullanmak yerine kendi enerjisini üretecek olması bu uçağı ilgi odağı haline getiriyor. Üstelik bugünkü uçak yolcu kapasitesinin üstünde 800 yolcu taşıyacak ve sessiz olması cabası. Pilot kabini panoramik olacak ve uçakta mağaza ve restoran gibi bölümler de bulunacak.

8. BOX WING JET


Lockheed Martin tarafından tasarlanan yolcu uçağının 2025 yılında gökyüzü ile buluşması planlanıyor. Box Wing, klasik yolcu uçakları tasarımından fazlaca uzaklaşmadan abartılı bir yakıt tasarrufu sağlayacak model olarak dikkat çekiyor. F22 ve F35 savaş uçakları ile aynı hafif malzemeden üretilecek olması bu uçağın en büyük avantajı olacak.

9. SUPERSONIC GREEN MACHINE


Yine bir Lockheed Martin tarafından tasarlanan yolcu uçağının 2030 yılında gökyüzü ile buluşması planlanıyor. Yakıt tüketim sistemi ile en çevreci uçaklardan olacak ve ses hızının 1.6 katı kadar bir hıza ulaşabilecek

10. SUGAR VOLT, BOEING


2035 yılında göklerde olması planlanan bu model bir Boeing 737 büyüklüğünde olup hibrit bir yakıt sistemine sahiptir. Gökyüzüne çıkıncaya kadar jet yakıtı kullanan, havada ise elektrikli motorlar ile hareket eden uçak, bu şekilde oldukça ciddi yakıt tasarrufu sağlayacaktır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section