Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler


Bağışıklık sistemi; Vücudumuza giren virüs ve bakteri gibi mikroorganizmaları öldürerek mikroorganizmaların zararlı etkilerine karşı korur. Ayrıca çeşitli mutasyonlara uğrayarak kötü huylu, kanserli hücreler haline gelen hücrelerimizi de yok eder.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?

Bağışıklık sistemi vücudun diğer tüm sistemleri ile uyumlu çalıştığı için sadece beslenmeye değil, tüm sağlık tavsiyelerine ve hijyene de dikkat etmek önemlidir. Sigara içmemek, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı kiloda kalmak, alkolden kaçınmak veya yeterli uyumak, stresi azaltmak, elleri düzgün yıkamak ve ağız hijyenini uygulamak gibi stratejiler kişinin bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için nasıl beslenmeliyiz?

  • Tek tip bir diyetten kaçınılmalıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında meyve ve sebzelerin doğru tüketimi çok önemlidir.
  • Zeytinyağı, balık yağı gibi sağlıklı yağlar vücudumuzda antiinflamatuar etkiye sahiptir.
  • Yoğurt ve kefir gibi fermente gıdalar tüketmek sindirim sisteminizin işleyişini düzenler.
  • Rafine şekerli gıdalardan kaçınmak bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Her gün ihtiyacınız olan sıvıları temel içeceklerden, çoğunlukla sudan almanız gerekir.

Bağışıklığı artıran vitamin ve mineraller nelerdir?

A, C, D, E vitaminleri, folik asit, demir, selenyum, çinko bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için almamız gereken vitamin ve minerallerdir.

Hangi gıdalar bağışıklık sistemini güçlendirir?

Yaban Mersini, bitter çikolata, zerdeçal, brokoli, tatlı patatesler, ıspanak, mantar, zencefil, sarımsak, yeşil çay, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, kefir, yoğurt, Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, badem, kırmızı kaypa biber, tavuk, hindi, kırmızı et, sardalya, ton balığı, havuç, bal kabağı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek gıdalardır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section