Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Antalya Kaş'ta Bulunan En Güzel 10 Plaj


Kaş'ın etrafında irili ufaklı birçok antik yerleşim yerleri vardır. Istlada, Apollonia, İsinda, Kyaenai gibi antik kentler adı bilinenler olup bilinmeyen birçok harabe vardır. Gömbe'de Komba antik kenti ve buradan 13 km. uzaklıkta Nisa antik kenti vardır. Ayrıca Kaş içinde Kandyba, Kaş'a 12 km uzaklıkta Phellos antik kenti bulunur.

Kaş ilçesi doğuda Demre, batıda Eşen Çayı ile Muğla'nın Seydikemer ilçesine, kuzeyde ise Elmalı ilçelerine komşudur. Kaş ayrıca yaz aylarında Akdeniz sahillerimizin gündüzleri en serin yeridir. Üstelik yazın nem oranı açısından Akdeniz kıyı şeridinin en düşük değerlerine sahiptir. Kışın ise hava sıcaklığının sahilde 0'ın altına hiç düşmediği Türkiye'deki tek merkezdir. Kaş'ın etrafında 6 adet mağara vardır. 



Kaş'a 18 km. uzaklıktaki Mavi Mağara, Aşırlı Adası Deniz Mağarası, güvercinleri ile ünlü Güvercinlik Mağarası en ünlü olanlardır. Gelelim o berrak, turkuaz, dillere destan güzellikteki plajlara. Doğudan batıya doğru sırasıyla:

1- Limanağzı Plajı: Kaş, ulaşımı kolay olmadığındandır mutlaka ama hâlâ nasıl bakir kalabilmişse, Liman Ağzı da Kaş’ın ulaşımı en güç noktalarından biri olduğu için bakir kalmış. Bölgeye dolmuş teknelerle gidilebildiği gibi zorlu bir patikadan gitmek de mümkün. Carettaların ve su canlıların uğrak yeri olan denizinde şnorkelle bile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Burası bir yerleşimde bulunduğu için restoranlar var.

2- İnceboğaz Plajı: Çukurbağ Yarımadası’na doğru giderken yarımadanın inceldiği özel bir yer burası. Bir tarafı açık denize bakarken diğer tarafı Bucak Koyu’na bakar. Diğer yerlere göre daha ılık bir suya sahiptir. Turunç ağaçları  ve begonvillerin gölgesinde eşsiz güzellikte bir yer.

3- Küçük Çakıl Plajı: Hayallerinizdeki plaj olmadığını itiraf ederek başlayalım: kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasındaki küçük bir yarıktan denize giriliyor ama Kaş’ın merkezinde olmasının ulaşım kolaylığı, suyunun tertemiz olması ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yeri. Kaş Limanı’nın sol tarafı gibi düşünebilirsiniz. Merdivenler olduğu için sağlık problemi olanlar dikkat etsinler.

4- Asmaaltı Plajı: Merkezdeki limanın tam yanında bulunan Asmaaltı, denize girilebilecek en yakın nokta olduğu gibi gün batımını izleyip keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer.



5- Büyükçakıl Plajı: Kaş’a en yakın plajlardan birisidir.Bu sebeple arabasız yürüyerek te merkezden kolaylıkla gidilebilir. “Renkli çakıl taşlarının üzerinde dans eden mavi bir deniz” olarak anlatıyor bazıları, haksız da değiller yani. Merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde güneş doğumundan gece saatlerine kadar cıvıl cıvıl sıkılmayacağınız harika bir plaj.

6- Halk Plajı: Hidayetin Koyu’na varmadan Kaş Belediyesinin işletmesi halk plajı. Gidenler çok tavsiye ediyor. Birçok özel plajdan çok daha iyi olduğu söyleniyor. Geniş ve bakımlı bir plaj. İçerisinde otopark, kafe ve restoran da var.

7- Akçagerme Plajı: Plaj denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu olması sebebiyle çocuklu ailelerin özellikle tercih sebebi. Tam bir aile plajı. Merkeze yakın, güzel bir koy. Hatta yürüyebileceğiniz mesafede. Ayrıca Turizm Meslek Lisesi’nin işletmesinde olduğu için fiyatlar son derece uygun.

8- Seyrek Çakıl Plajı: Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Herhangi bir işletme, tuvalet ve duş gibi imkanlar olmayan plaj, yol üstünde küçük bir mola yapmak isteyenler için harika bir yer.

9- Kaputaş Plajı: Dev kayaların ortasından içeri doğru giren bu yarıktaki plaj bırakın Kaş’ı, Türkiye’nin en gözde plajlarından birisidir. Reklam filmlerinin başrolündedir. Kaş’tan yaklaşık 7 kilometre mesafededir. Kanyon ağzında bulunduğundan ve etrafı kayalıklarla çevrili olduğundan park yeri çok yok, kendi aracınızla gelecekseniz erkek gelip yer kapmaya bakın. Epeyce bir basamak inerek plaja varıyorsunuz. Çok fazla eşyanız olmamasına dikkat etmelisiniz. Zaten Kaş Belediyesi’ne ait bir kafeterya var, ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti de var. Kaputaş’ın denizi bayağı dalgalı. Sabah saatlerinde nispeten daha sakin oluyor. Plajı ve deniz içi minik çakıllı.

10- Patara Plajı: Çoluk çocuk olmasın, kafa dinleyelim derseniz yanlış yerdesiniz. Halka açık olduğu için kalabalık. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek gerekiyor. Anlayacağınız kaplumbağalarla ortak kullanacağımız için hassas bir plaj.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section